Svenska
Gamereactor
artiklar

Höstens hetaste spel

Det börjar bli svalare, skolan har börjat och rönnbären har mognat. Hösten är här, och vi har kollat in de hetaste spelen som väntar runt knuten...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Höstens hetaste spel

10. Pokémon Sword/Shield
Om du under de senaste tjugo åren frågat Pokémon-fans vad de helst vill ha, så har du sannolikt fått svaret: ett riktigt Pokémon-rollspel till en stationär konsol. Tyvärr har detta inte varit vad Nintendo velat ha, och därför har ändå ganska snarlika Pokémon-spel fortsatt släppas regelbundet. Även om de varit fenomenala så har längtan efter ett Pokémon-rollspel funnits kvar, men i år är det faktiskt äntligen dags tack vare Nintendo Switch. Pokémon Sword/Shield ser ut att bli fickmonstersamlarnas våta dröm och vi längtar något kopiöst efter att få fånga varenda liten Pokémon i nya Galar Region.

Höstens hetaste spel

9. Gears 5
Låt oss vara ärliga. Del fyra var inte så bra som vi hade hoppats på. De nya huvudpersonerna är tråkiga och överdesignade, och inte heller var det särskilt kul att peppra robotar. Men spelmekaniken i Gears of War är alltid rolig och Horde går faktiskt inte att sluta spela. Till Gears 5 verkar det dessutom som att The Coalition hörsammat kritiken och nu lyckats med konststycket att modernisera och samtidigt behålla grunderna samt återigen pressa gränserna för konsolgrafik. Vi tror och hoppas att det lever upp till det blytunga arvet från det första spelet i serien och vi ser fram emot att med sotig motorsåg och en frustande Marcus Fenix kötta ruskprickar som om det inte fanns någon morgondag.

Detta är en annons:
Höstens hetaste spel

8. Doom Eternal
Efter Doom 2 gick Id Software vidare med Quake, och när det var dags att återvända till Doom hade man svårt att hitta rätt formel igen. Men skam den som ger sig. Efter en visserligen habil tredje del, kämpade de på med Doom 4 som påbörjades 2008 och därefter vankades en total reboot år 2011 och fortsatte sedan i ytterligare fem år. Men 2016 var det äntligen klart, Doom-rebooten, och den här gången hade Id Software fått till det med precis allt. Vi älskar vapnen, vi älskar musiken, vi älskar grafiken, vi älskar övervåldet och vi kan inte nog beskriva hur trevligt det ska bli att få återvända till Helvetet igen.

Höstens hetaste spel

7. Streets of Rage 4
Segas fenomenala Final Fight-utmanare släpptes för snart 30 år sedan och står sig som ett av de absolut bästa spelen i beat 'em up-genren. När fransoserna bakom den snudd-på perfekta nyversionen av Wonder Boy: The Dragon's Trap beslutade sig för att fokusera på en återupplivning av det gamla Streets of Rage-konceptet tände vi på Gamereactor såklart till. All grafik är handtecknad och animerad av folk som arbetat med animerad långfilm, något som tillsammans med underbar design och fantastiskt soundtrack gör det till en av höstens absolut hetaste titlar, alla kategorier.

Detta är en annons:
Höstens hetaste spel

6. Death Stranding
Vi ska vara ärliga, vi vet egentligen inte heller vad Death Stranding handlar om. Men trots allt är det ju så, atyt heter man Hideo Kojima har man det engelsmännen kallar 'benefit of the doubt'. Efter otaliga dundermästerverk, är vi faktiskt inte speciellt oroliga för att Death Stranding inte skulle bli bra. Vi ser därför fram emot en spelupplevelse som garanterat inte kommer att likna något annat (hur många titlar kan du komma på såhär på rak arm där man kan kissa i kors och på så sätt åstadkomma saker?) och som säkerligen håller oss sysselsatta alldeles för länge i höst.

Höstens hetaste spel

5. Star Wars Jedi: Fallen Order
Få saker är ju så utskällda - på goda grunder - som filmlicensspel. Men faktum är att Star Wars hör till undantagen. Det finns otaliga riktigt bra sådana spel, och det var egentligen först när EA tog över licensen som det tog slut på allt sådant. Men nu verkar det vara på gång igen, och det är superbegåvade Respawn Entertainment som nu gör sitt första singleplayerspel i form av Fallen Order. Vi ser fram emot att ha hela universum emot oss som jedi-flykting och vi förmodar att det kommer att bli en lika actionfylld som sorgsen resa för att undkomma utrotning.

Höstens hetaste spel

4. The Outer Worlds
Obsidian Entertainment har otaliga gånger visat att de verkligen kan det här med rollspel, vare sig vi snackar om Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth eller tokklassiska Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Nu är de snart tillbaka igen med ett rollspel som ser ut att dels bli det många av oss nog hoppades att Fallout 76 skulle ha blivit, men dels också något helt nytt. Vi räknar med välskrivna berättelser, härliga personligheter, kusliga twister och förbaskat mycket att utforska. Vi tror att The Outer World om tio år kommer betraktas som en av de stora rollspelsspelserierna, och i höst tas det första steget.

Höstens hetaste spel

3. Call of Duty: Modern Warfare
Efter att Infinity Ward hittade den perfekta formeln med Call of Duty 4: Modern Warfare, var det som att de glömde bort vad som gjorde originalet så bra. Det blev en konstant kamp om att peta in allt flummigare vapen och prylar, mer förstörelse och någonstans längs vägen gick känslan förlorad. Detta stod klart när remastern av originalet släpptes härom året och vi påmindes om vad vi saknat. Men nu är de på banan igen. Modern Warfare är tillbaka på allvar med riktig krigföring och moderna slag. Allt verkar hålla toppklass och vi har inte känt såhär för Call of Duty sedan... ja, det första Modern Warfare. Och det säger något.

Höstens hetaste spel

2. Borderlands 3
Det tog sin modiga tid. Det har gått sju år sedan tvåan släpptes, men så är det idag. Att göra riktigt omvälvande, påkostade uppföljare tar enormt mycket resurser, men får kompetenta team bara tiden på sig så brukar resultaten kunna bli magiska. Kolla på Rockstars spel, till exempel. Därför ska det bli vansinnigt ljuvligt att få sätta tänderna i loot-spelens absoluta konung tillsammans med redaktionskollegorna för att peppra allt som rör sig, hoppa med Mad Max-inspirerade fordon över sanddynerna, utforska nya platser och garva läpparna av oss åt nya sjuka bekantskaper.

Höstens hetaste spel

1. The Legend of Zelda: Link's Awakening
Det är kanske det mest underskattade Zelda-spelet av alla och har frekventerat otaliga listor över världens genom tiderna bästa spel. Men det är inte helt lätt att avnjuta på ett bra sätt idag. Det skapades nämligen för original-Game Boy, en enhet med prestanda bara marginellt högre än en kulram och har sedan dess bara fått en återutgivning - och då till Game Boy Color som var nästan precis lika primitiv men med färg. Därför är det en kulturgärning av sällan skådat slag att Nintendo nu fräschar upp denna klassiker, och det rejält. Designen är så läcker att vi övervägt rama in dess screenshots och det finns inget vi ser fram emot lika mycket denna höst som att återigen få uppleva Links äventyr på Koholint Island.



Loading next content