Svenska
Gamereactor
artiklar

E3 2018: Alla datum och tider du behöver veta

Vi levererar en mastig och lättläst artikel med extra allt för dig som inte vill missa något roligt under den intensiva E3-veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tekniskt sett startar E3 den 12 juni i år. En tisdag. Men faktum är att det faktiskt inte alls är så spännande för den som inte är på plats. Vid det laget har nämligen 95% av allt spännande redan avslöjats i samband med de presskonferenser som gör tillställningen så magiskt spännande och obeskrivligt viktig för spelvärlden. Ska man hårdra det, är det under några futtiga dagar innan E3 vi får veta exakt vad vi kommer att spela ända fram till våren 2019, och i viss mån efter det med.

Här på Gamereactor har vi mer erfarenhet än de flesta när det kommer till E3 och vår mässbevakning vågar jag helt ärligt säga är en av de saker jag är mest stolt över för egen del. Vi har gott om folk på plats som spelar och levererar intryck, ett stort team hemma som täcker och rapporterar allt som händer samt ett TV-team som intervjuar alla höjdare samt dokumenterar mässan. Till det kommer sedan massor med bloggar, trailers, förhandstittar och annat som sammantaget ger en heltäckande bild av allt roligt som händer - för att inte tala om streamar från alla presskonferenserna.

För att du själv ska ha en chans att planera E3-dagarna och veta exakt hur mycket Portello, jordnötsringar, chips och glass du kommer behöva bunkra upp - så har vi nu sammanställt alla presskonferenserna i en maffig artikel som hjälper dig hålla koll på när det roliga egentligen händer för att du ska slippa missa något. Och först ut i år är EA!

EA
EA har de senaste åren varit först ut på E3-mässorna med sina nyheter, och 2018 blir inget undantag. Tekniskt sett medverkar de inte ens på mässan, utan har en egen tillställning i en annan lokal, och jag räknar med att Battlefield V tillsammans med Anthem kommer få absolut mest tid. EA brukar alltid bjuda på rejält med FIFA också, men vi utgår från att det även kommer att bli en och annan överraskning. Till exempel har de knappt börjat använda den Star Wars-licens de köpte för svindyra pengar, och rimligen är det dags för det nu. Vi vet att Respawn (Titanfall) jobbat på något Star Wars-relaterat en längre tid och i år är det nog dags får att återfå fansen de förlorade i och med Star Wars Battlefront II. Dessutom får vi säkert se något nytt EA Originals (dit bland annat A Way Out hör), vilket varit poppis och så har det ju ryktats om Plants vs Zombies: Garden Warfare 3.

Detta är en annons:

Tid: Lördag den 9 juni, klockan 20:00 (den 9 juni klockan 11:00 amerikansk tid)

E3 2018: Alla datum och tider du behöver veta
Räkna med en hel del Anthem i samband med E3.

Xbox
Redan förra året bullade Microsoft upp rejält och kunde för ovanlighetens skull utmana Sony om bästa presskonferens. De har väldigt mycket att bevisa med Xbox One som med rätta kritiserats för brist på exklusiva förstapartsspel. Jag räknar med att de kommer ta i från tårna för att stärka varumärket rejält inför kommande generation och det har ryktats om att de öppnat stora plånboken. Jag utgår från att de har mer än uppföljare i serier som Forza och Gears of War att komma med (det ryktas om Perfect Dark som tredjepersonsspel), och det hade varit trevligt med ett livstecken från Halo igen.

Tid: Söndag den 10 juni, klockan 22:00 (den 10 juni 13:00 amerikansk tid)

Detta är en annons:

Bethesda
Bethesda hör till de företag som faktiskt brukar lyckas med konststycket att spara överraskningar till sina presskonferenser. Överlägset mest efterlängtat är såklart ett nytt Elder Scrolls-spel, men det verkar inte alltför sannolikt dessvärre. Med det sagt tror jag ändå vi får se något nytt från Bethesda Game Studios (Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 4), möjligen något från tredjepartsutvecklare samt såklart Rage 2.

Tid: Måndag den 11 juni, klockan 03:30 (den 10 juni 18:30 amerikansk tid)

Devolver Digital
Devolver hade en "Big Fancy Press Conference" förra året där de tog tillfället i akt att skämta med övriga superseriösa presskonferenser som körs i samband med E3. Det gick väl... sådär. Men vi fick åtminstone se lite spännande spel och Devolver har ju bland annat Serious Sam 4 och överlevnadsspelet Scum på gång som vi lär få se mer från.

Tid: Måndag den 11 juni, klockan 05:00 (den 10 juni 20:00 amerikansk tid)

Square-Enix
Square-Enix kör en egen presskonferens i år och har såklart massor på gång, inte minst Shadow of the Tomb Raider och Kingdom Hearts III som båda ska släppas senare i år. Dessutom har vi ju andra omtalade projekt såsom Final Fantasy VII: Remake och crystal Dynamics Avengers-spel, vilka vi förhoppningsvis får se mer från i vad som kan bli en överraskande matig tillställning.

Tid: Måndag den 11 juni, klockan 19:00 (den 11 juni 10:00 amerikansk tid)

HQ

Ubisoft
Ubisoft är rysligt bra på det här med E3 och jag skulle rent av säga att deras presskonferenser ofta matchar konsoltillverkarnas. De har bland annat utannonserat The Division 2 nyligen vilket vi lär få se massor från, och sedan har vi ett ännu hemligt Avatar-spel samt att det ryktats något alldeles kopiöst om en återkomst för gamle dunderagenten Sam Fisher. Även Ubisoft brukar för övrigt kunna överraska rejält, så jag kommer se denna tillställning med förväntningarna uppskruvade.

Tid: Måndag den 11 juni, klockan 22:00 (den 11 juni 13:00 amerikansk tid)

PC Gaming Show
PC Gaming Show har haft märkligt svårt att få något riktigt fäste på E3, som ofta känns som en konsolmässa mer än något annat. Det brukar sakna lyskraften och de extremtunga spelen från övriga presskonferenser, men är du främst intresserad av just PC är det såklart något du inte får missa.

Tid: Tisdag den 12 juni, klockan 00:00 (den 11 juni 15:00 amerikansk tid)

Sony
Förra året valde Sony att fokusera mer på kända titlar och ge dem mer tid istället, och jag utgår från att det blir mer av den varan 2018. Det finns massor av stora titlar jag förväntar mig dyker upp på ett eller annat sätt såsom The Last of Us: Part II, Death Stranding och Days Gone samt framför allt Spider-Man. Det betyder dock inte att utannonseringar kommer saknas och jag är ändå hyggligt övertygad om att vi får se Bloodborne 2.

Tid: Tisdag den 12 juni, klockan 03:00 (den 11 juni 18:00 amerikansk tid)

E3 2018: Alla datum och tider du behöver veta
Death Stranding är ett av de spel som redan bekräftats till mässan.

Nintendo
Nintendo kommer att visa sin E3 Direct bara timmarna innan E3-mässan slår upp portarna för första gången i år. Fokus lär ligga på Super Smash Bros som ju kommer till Switch senare i år, men vi lär också få se Metroid Prime 4, något nytt Fire Emblem samt något livstecken från Mario. Utöver det tror jag på Pokémon och en uppsjö av tunga tredjepartstitlar.

Tid: Tisdag den 12 juni, klockan 18:00 (den 12 juni 09:00 amerikansk tid)

Det markerar slutet för de stora presskonferenserna. Men efter att mässan öppnar finns det fortfarande tillställningar att hålla utkik efter runt om i Los Angeles där det garanterat kommer att dyka upp mindre nyheter och information om spel.

EA Play
EA kör som sagt sin egen grej och håller till i Hollywood utanför Hollywood Palladium (samma som förra året). Här kommer man kunna granska Anthem närmare vilket betyder en massa intryck, samt även Battlefield V och en uppsjö sportspel. Om det kommer någon stor expansion till Star Wars Battlefront II kan vi räkna med att få se det med. Är du i Los Angeles då och vill gå, så surfa över hit och anmäl dig.

Tid: Lördag den 9 juni till måndag den 11 juni

Xbox Fanfest
Microsoft har ett annorlunda E3 i år där deras stream-tjänst Mixer finns representerat på E3-mässan, medan själva Xbox-delen hittas på Xbox Fanfest utanför Los Angeles Convention Center på närbelägna Microsoft Theatre på Los Angeles Live. Det påminner om upplägget för EA Play eftersom Fanfest kommer vara öppen innan själva mässan, och som namnet antyder kommer folk här kunna få chansen att spela kommande titlar utan att jobba i branschen. Det är dock färre platser än hos EA Play och biljetterna har redan spikats. Microsoft Theatre på Los Angeles Live (tidigare Nokia Theatre) har använts av Nintendo tidigare för presskonferenser, så det är känd mark för E3-veteraner.

Jag räknar med att Microsoft kommer ha Forza Horizon 4 spelbart liksom Crackdown 3, större ID@Xbox-titlar (Below och DayZ till exempel), stora tredjepartstitlar där Microsoft har marknadsföringsrättigheterna och såklart Minecraft - även om jag hoppas på någon genuin överraskning också.

Tid: Söndag den 10 juni till måndag den 11 juni

E3 2018: Alla datum och tider du behöver veta
Om Master Chief faktiskt dyker upp vet vi inte - men vi hoppas det!

Expo
Förra året fick vanligt folk tillträde till E3 för första gången, något som fick blandade omdömen. Både från de som jobbar i spelvärlden och bland gamers som fick slanta upp för svindyra biljetter. Det har lett till vissa omstruktureringar i år där det nu ges några timmar egentid för press och branch under tisdagen och onsdagen. Å andra sidan är mässan öppen en timme längre än vanligt så det kommer att finnas tid att gotta sig åt allt vansinne.

Tid: Tisdag den 12 juni till torsdag den 14 juni

Vi kommer att uppdatera denna artikel i takt med att mer innehåll släpps, så se till att göra ett bokmärke så vet du lätt när, var och hur du hittar allt roligt. Här nedan hittar du vår video där vi sammanfattar E3 2017, ett trevligt sätt att komma i form.

HQ


Loading next content