Svenska
Gamereactor
artiklar

Nintendo 3DS - under skalet

Nintendos nästa bärbara konsol heter Nintendo 3DS. Med 3D-effekter, analog spak och förstås grymma spel ska 3DS behålla greppet på den bärbara marknaden. Vi synar specifikationerna i sömmarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den enda nya konsol vi fick se på årets E3-mässa bar Nintendos namn, var bärbar och heter som du säkert vet Nintendo 3DS. En uppföljare till drygt fem år gamla toksuccén Nintendo DS och dess varianter, men denna gång med ny hårdvara och förstås 3D-effekter som det största försäljningsargumentet. Vid första anblick ser Nintendo 3DS ut som sina föregångare, men en titt under skalet visar skillnaderna.

Om vi börjar med de fysiska formaten är Nintendo 3DS i stängt läge 13,5 centimeter bred, 7,4 centimeter lång och cirka 2 centimeter tjock. 3DS väger in på ungefär 230 gram. Det ska dock sägas att all design kan komma att ändras, enligt de dokument Nintendo skickat ut. Som vi minns genomgick den första Nintendo DS en del ändringar efter den hade visats upp på E3.

Så till det vi kommer att vila ögonen mest på, de två LCD-skärmarna. Den övre kommer att kunna visa 3D-effekter och som bekant behövs inga glasögon. Den övre skärmen är 3,5 tum stor, i widescreenformat och kommer att visa bilder i en upplösning på 800 gånger 240 pixlar (400 pixlar per öga alltså, för att generera 3D-effekten). Ett reglage för hur stark 3D-effekten ska vara (eller om den ska vara på överhuvudtaget) finns bredvid den övre skärmen.

Den nedre och aningen mindre skärmen kommer precis som tidigare DS-enheter att vara en touchskärm, och kommer inte ha någon 3D-funktion. Upplösningen här är 320 gånger 240 pixlar.

Detta är en annons:
Nintendo 3DS - under skalet

Dessutom kommer Nintendo 3DS att ha två kameror på utsidan av maskinen, ungefär belägna där kameran på DSi sitter. Tillsammans kommer dessa två kameror att kunna fotografera i 3D, och fotona kan sedan beskådas på skärmen. 3DS lär dock inte ersätta din digitalkamera, den tar foton i 0.3 megapixe, i 640x480-format.

Precis som tidigare kommer vi att styra Nintendo 3DS med touchskärm, mikrofon, ett styrkors, fyra ansiktsknappar (A, B, X, Y), två axelknappar (L och R) samt en Start och Select-knapp. En välkommen nyhet är den analoga spaken, placerad ovanför styrkorset. Denna "slide stick" som Nintendo kallar den känns enligt rapport från våra E3-utsända riktigt bra (se GRTV-klippet nedan).

Nintendo 3DS - under skalet
Detta är en annons:

Input och output då? Ja, här finns en port på konsolens ovansida, för 3DS-spel (korten är upp till 2 GB stora) och gamla DS-spel. En slot för SD-minneskort finns också, samt uttag för hörlurar och en laddningsstation. Batterierna är av uppladdningsbar litium-sort.

Nintendo 3DS kommunicerar trådlöst över 2,4 GHz-bandet och vi kan som förr roa oss med lokal multiplayer eller koppla upp oss via wi-fi för att spela mot andra DS-ägare. 3DS kommer att stöjda IEEE 802.11 och dessutom ha en högre säkerhet med WPA/WPA2-kryptering. Nintendo 3DS är designad så att den kan hämta data från Internet eller andra 3DS även när den är i viloläge.

Nintendo 3DS - under skalet

Nintendo radade även upp olika filmbolag som man samarbetar med, vilka ska låta oss se 3D-filmer på våra 3DS - däribland Dreamworks, Disney och Warner. En film som How to Train Your Dragon kommer alltså att kunna ses på 3DS.

Som du sett på denna artikels bilder tycks de första färgerna vara röd och blå, men det kan (precis som designen) komma att ändras. Inga uppgifter om pris eller releasedatum gavs för Nintendo 3DS, men spontant känner vi dock att vi är villiga att betala en hel del och vänta så kort tid som möjligt...

Nintendo 3DS - under skalet
HQ


Loading next content