Svenska
Gamereactor
artiklar

Redax Ritar: Bowser

Dags för den samlade redaktionen (av konstnärligt obegåvade stackare) att via minnet, på ett försök rita Marios ärkefiende numero uno...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: Pikachu
Redax Ritar: Kratos
Redax Ritar: Solid Snake
Redax Ritar: Donkey Kong
Redax Ritar: Master Chief
Redax Ritar: Gordon Freeman
Redax Ritar: Ratchet
Redax Ritar: Duke Nukem
Redax Ritar: Samus Aran

Redax Ritar: Bowser
Samtliga bilder i denna artikelserie ritas direkt ur minnet utan att någon får chans att kika på en bild föreställande karaktären, först. Dessutom görs det på tid (kort om tid) och varje redaktionsmedlem får endast ett enda försök på sig. Det handlar alltså ionte om att försöka rita av en bild och verkligen få det så likt man kan med tydlig förlaga utan om att minnas och snabbt försöka få ihop en karaktär.

Joakim Sjögren beskriver sitt alster:
Jag hade ungefär koll på hur Bowsers kropp ser ut (jättesköldpadda med nitarmband), men när det kom till ansiktet så stod det verkligen still. Vet liksom inte riktigt varför jag satsade på ett maniskt leende likt Jokern, och vad som kunde blivit en nära avbilden av en av spelvärldens mest älskade skurkar blev istället ett porträtt av den femte Turtle-brodern Larry som inte får följa med Raphael, Donatello, Leonardo och Michelangelo på äventyr då han inte kan sluta tourettes-skrika varenda gång han ser en duva. Bättre lycka nästa gång.

Redax Ritar: Bowser
Detta är en annons:

Johan Vahlström:
Genom att jag för närvarande inte är hemma hade jag inget bra papper att rita på. Och post-it-lappen var mindre än jag tänkte, så Bowser fick inga ben. Inga armar heller tydligen. Han ser också väldigt snäll ut. Min Bowser kanske har en chans med Peach ändå.

Redax Ritar: Bowser

Niclas Wallin:
Det började rätt bra i alla fall, skalet är ganska likt men sen vad som hände med hans ansikte och övriga lemmar kan jag inte förklara. Det blev inte bra idag, inte alls faktiskt.

Redax Ritar: Bowser
Detta är en annons:

André Lamartine:
Som Gamereactor-veteran borde jag naturligtvis ha ägnat mycket mer tid åt alla älskade spelserier som har diskuterats under åren, men i och med denna artikel inser jag hur kass jag har varit på den fronten. Visst har det spelats Mario här och där, men tydligen inte tillräckligt för att göra skräcködlan Bowser någon rättvisa. Nåväl...

Redax Ritar: Bowser

Patrik Severin:
Marios ärkeskurk Bowser är en fenomenal karaktär att rita. Tyvärr såg min ut som hans avlägsna kusin Rolf. Men han ställer glatt upp han med på otyg.

Redax Ritar: Bowser

Marcus Persson:
Marios värsta skräck tolkad på vackraste vis av mästertecknaren Mackan. Mer söt än skräckinjagande om jag ska vara helt ärlig men under omständigheterna är jag nöjd med mitt eminenta konstverk.

Redax Ritar: Bowser

Johan Mackegård:
Det första jag gjorde efter att mitt sista drag med pennan hade fulländat min version av Svamprikets evige antagonist var att sända en bild på verket till min kära flickvän i hopp om att få en dos med välförtjänt beröm. Det var jag ändå värd. Svaret löd "Om Bowser var en arg bibliotekarie". Så här är han, Bowser som arg bibliotekarie.

Redax Ritar: Bowser

Olof Westerberg:
Jag var helt lost, jag erkänner det. Trots att jag spelat fler Mario-spel än det finns riskorn i en boil-in-bag-påse. Jag vet inte vad jag skylla på denna gång.

Redax Ritar: Bowser

Måns Lindman:
Bowser alltså. Som jag säkert har ritat hundra gånger i mitt ohemult långa liv, både på papper och i gamla fina Neochrome för Atari ST i slutet av det glada åttiotalet. Bowser, som jag dessutom varit med och designat för min före detta flickväns tatuering. Men det var väl oundvikligt till sist. Att han skulle dyka upp. Det kommer att surras om fusk igen men jag är helt enkelt för bra på Bowser. Så är det bara. Jag får ta den smällen. Dessutom med nya superpennor i färg och finpapper. Svårt att inte överleverera här. Får misslyckas nästa gång i stället.

Redax Ritar: Bowser

Henric Pettersson:
Bowser goes Jabba the Hutt, eller något. Visualisering var kristallklar men i själva verket liknar det mer en snigel på ben med armar. Vackert är det ändå, skulle jag säga.

Redax Ritar: Bowser

Marie Liljegren:
Äntligen en lätt karaktär att rita! Bowser har jag hoppat på så många gånger att jag vet hur han ser ut till punkt och pricka! En arg rödhårig sköldpadda med ton av mamma-issues och rätt mycket mans-PMS. Vet inte varför min Bowser fick T-Rexarmar men det söta är att det ser ut som han stulit Petters ack så manliga diskvantar som han har när han kör sin SIM-Rigg, sicken tjuvaktig rackare. Gav även min Bowser ett par rätt sexiga spiror om jag får säga det själv och ett par lika buskiga ögonbryn som jag själv har. Jag är nöjd med min taggige sköldpaddeman som klart och tydligt skulle ge mer sexighet till Nintendos baneman Bowser. Kanske Mario borde vara försiktig med att tappa tvålen i framtiden för han ser lurigt pilsk ut.

Redax Ritar: Bowser

Petter Hegevall:
Precis som André och Måns har jag absolut inte fuskat och kikat på en bild på Bowser först, innan jag började rita (och 1200 gånger medan jag ritade). Det har jag alltså inte gjort, alls. Måns har inte gjort det heller, för han är en hederlig man som inte fuskar i tävlingar. André fuskar aldrig heller, han kan bara rita perfekta Bowser-porträtt ur minnet på första försöket, bättre än jordklotets främsta illustratörer och tecknare. Inget fusk alltså, jag är nöjd.



Loading next content