Svenska
Gamereactor
artiklar

HOT 2022 (1)

Här kommer den första delen av listan där vi på Gamereactor har plockat fram det vi anser vara årets tio hetaste, kommande, spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HOT 2022 (1)

(10) Forza Motorsport 8
Det finns inget annat sätt att säga det här på utan att vara sådär jobbigt rättfram-kategorisk och brysk, men here goes nazing: Forza Motorsport 5, 6 samt framförallt 7 var inget vidare. Spelserien har halkat efter och varit medelmåttigt blek sedan Forza lämnade Xbox 360. Och det inser naturligtvis även utvecklarna Turn 10 som bad Microsoft om dubbelt så lång utvecklingstid för den kommande åttan, för det är såklart snorviktigt att årets racingspel blir något i hästväg. Och det tror vi att det kommer att bli. Det verkar som om Turn 10 börjat om från grunden gällande däckfysiken och att de återigen samarbetar med Pirelli för att skapa en fysisk däckmodell baserad på riktig data snarare än en empirisk gissningsversion som den i Forza Motorsport 6 och 7. Med lite tur rimmar körkänslan och bilarnas grundbeteende mycket mer på Forza Motorsport 4 som utan tvekan står sig som spelseriens absoluta höjdpunkt. Vi hoppas också att upplägget ändras radikalt från sjuan, som var knökat av pay-2-win-trams och "moderniteter" som inte har något i ett spel av den här typen av att göra. Simracinggenren har växt så det har knakat under framförallt de två sista åren och spel som Assetto Corsa har på relativt kort tid gått från fyra miljoner sålda exemplar till 13, och detta gör såklart att Turn 10 satsar på mer realism än någonsin till den kommande åttan. Vi längtar.

HOT 2022 (1)

(09) Hogwarts Legacy
Vi är många som under barndomens magiska år fick äran förlora oss själva till den sensationellt förtrollade världen som JK Rowlings numera kultklassiska Harry Potter-saga utspelar sig i. Även spelen som släpptes i samband med filmerna gjorde sig minnesvärda där främst de tre första installationerna lyckades fånga en lättsam och lekfull version av Hogwarts som gjorde att vi under ett par timmar kunde få uppleva känslan av hur det kunde vara att vandra runt som elev på den legendariska skolan. Nu är det snart dags igen för innan året är slut kommer Hogwarts Legacy att kasta oss tillbaka till våra unga år för att återigen låta oss vandra runt i det majestätiska slottets storslagna korridorer. Den här gången är berättelsen inte längre låst till böckernas vid det här laget välkända handling utan Hogwarts Legacy utspelar sig ungefär 100 år innan Harry Potters födsel och låter oss uppleva ett helt annat Hogwarts med omnejd. Där Harry Potter tidigare haft ensamrätt om huvudrollen så bjuds vi i Hogwarts Legacy in till att skapa vår alldeles egna karaktär, sorteras in till ett av de fyra elevhemmen, för att sedan ge oss ut och utforska både välkända och okända miljöer i ett äventyr som skulle få våra 10-åriga motsvarigheter att tappa hakan. Vi har vässat våra stavar och är redo att bekämpa en helt ny ondska, utan vare sig Harry, Ron eller Hermione vid vår sida och vi väntar med spänning på nyheter om när Hogwarts Legacy till slut kommer att anlända till våra vardagsrum.

Detta är en annons:
HOT 2022 (1)

(08) Hollow Knight: Silksong
År 2017 släpptes det vackra, utmanande och älskade indiespelet Hollow Knight. Spelet erbjöd en fräsch tolkning på Metroidvania-konceptet, och med sin handmålade grafik var det svårt att inte förälska sig i den lilla insekts-riddaren och det förlorade kungadömet Hallownest. 2019 utannonserade sedan uppföljaren, Silksong, och efter en mindre evighet verkar spelet äntligen vara på väg att släppas. Vi har förvisso inget konkret releasedatum att rätta oss efter i dagsläget, men uppfattningen och förhoppningen från såväl fans som utvecklare är att äventyret ska släppas under 2022, och vi håller alla såklart tummarna att så blir fallet. För när det slutligen sker kommer vi på redaktionen vara eld och lågor, detta då föregångaren underhöll oss kungligt från första till sista sekund. Att Hollow Knight: Silksong sedan är den hetaste indietiteln på horisonten råder det inga tvivel om, och med allt extra utvecklingstid som Team Cherry har haft till sitt befogande så väntar vi oss ett spel som inte bara lever upp till den magnifika föregångaren utan även smäller nämnda mästerverk på fingrarna.

HOT 2022 (1)

(07) A Plague Tale: Requiem
Asobo Studio golvade oss rätt så ordentligt när de släppte A Plague Tale: Innocence för snart tre år sedan. Med tanke på deras spelgalleri dessförinnan var det inte mycket som var imponerande, men redan när de visade upp spelet var vi snuskigt nyfikna och till vår förtjusning gillade vi dessutom slutprodukten ordentligt. I år är det äntligen dags för uppföljaren, A Plague Tale: Requiem, som åter igen tar oss tillbaka medeltidens vidriga pest och låter oss upptäcka vad som väntar härnäst för Amicia och Hugo. När föregångaren släpptes hyllade vi det för den utsökta berättelsen och den riktigt läckra grafiken och baserat på vad vi hittills sett från spelet, verkar det som att Requiem också kommer leverera på dessa punkter. Tidigare låg fokus på att gömma oss för vakter men denna gång verkar Asobo Studio ha öppnat upp för ett stealth-system där vi också får möjlighet att dräpa hoten som står mellan oss och en ljusare framtid vilket visar på att vi har en hel del nyheter att vänta oss. Något lanseringsdatum finns för stunden inte, men vi kan knappt vänta på att få slänga oss över spelet.

Detta är en annons:
HOT 2022 (1)

(06) Dying Light 2: Stay Human
Många av oss minns kanske Moraträsks klassiker "Tigerjakt". En barnvisa där tigerjägarna måste gå runt, under eller över vissa hinder. Dying Light 2 är som att den sången hade petat i sig varenda uppiggande medel mänskligheten känner till. Spelets huvudperson, Aiden Caldwell, får vi följa i ett förstapersonsperspektiv där det går fort, riktigt fort.  Hoppa från ett hustak, flyga igenom en tunnelbanevagn full med spelets zombieliknande infekterade fiender, upp på en avsats och glidtackla en mänsklig fiende som faller ett tiotal meter ner till marken. Närstriderna är riktig hårda och huvuden lyckas inte alltid hålla sig kvar ovanför axlarna. Det finns även hemmasnickrade skjutvapen och riktigt elaka fällor att ta hjälp av när det vankas råkurr. Det är en fröjd att se Aiden röra sig som en rabiat, flygande iller genom en värld med enormt många nivåskillnader, särskilt när det flyter så fint som det gör.  

Världen med sina nivåskillnader som erbjuder ett hyfsat skydd mot spelets ljusskygga infekterade har en riktigt trevlig design. 15 år efter apokalypsen har mänskligheten hamnat i något av en ny medeltid. Någon form av vardag har börjat byggas upp och mänskligheten ska börja leva, inte bara överleva. Stadens hustak är täckta av odlingar, väderkvarnar och annat som behövs för att överleva. Det känns som att utvecklarna Techland satt byggnader från Age of Empire på taken i en modern urban stadskärna. Oturligt nog skiner dock inte solens strålar över taken på natten. Invånarna i Dying Light 2 är uppdelade i ett antal olika grupperingar. De militaristiska Peacekeepers, en samling tidigare fängelsekunder i form av Renegades och sist Survivors som består av helt vanliga nio-till-fem-typer som gör sitt bästa för att överleva de andra två lite mer hårdföra grupperna. Aiden kommer stöta på samtliga av dessa grupper under spelets gång och det är upp till dig hur Aiden ställer sig till de olika grupperna. Det finns även ett egenskapsträd att utforska och det märks att Techland har sneglat mot rollspelens värld i sin uppföljare.

(Nästa del publiceras under morgondagen).



Loading next content