Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets mest förbättrade 2021

Vilka är de "gamla" spelen som fått de bästa uppdateringarna, buggfixarna, nedladdningsbara extramaterialet eller bara allmän finpolering under det gångna året? Vi har svaret...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Missa inte de andra kategorierna:
Årets spel 2021
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021
Årets karaktär 2021
Årets överraskning 2021
Årets besvikelse 2021
Årets teknik 2021

Årets mest förbättrade 2021

(5) Ghost of Tsushima: Directors Cut
När Ghost of Tsushima slog ner som en välriktad kaststjärna förra sommaren var vi flera som var mäkta imponerade på redaktionen. Sucker Punchs samuraj-simulator, som redan vid premiären tycktes stå med halva foten in i nästa generation, har nu på riktigt tagit steget till Playstation 5 och fått oss som suktat efter mer att med glädje återvända till Tsushima och den nya ön Iki Island. Eftersom ursprungsspelet var osedvanligt kort för ett open world-äventyr var de 10-15 timmarnas utforskande på vulkan-ön oerhört välkomna. Lägg till numera närmast obefintliga laddningstider, 4K-upplösning med stabila 60 bilder per sekund, fullt Dual Sense-stöd som lät dig känna skillnaden mellan att rida över stigar och träbroar, och det enda som saknades var en anledning till att inte spela Ghost of Tsushima: Directors Cut.

Årets mest förbättrade 2021
Detta är en annons:

(4) Warhammer: Total War II
Total War: Warhammer II en dröm för de som målade miniatyrer som barn eller vuxna. I detta spektakel får vi bekanta oss med alla de klassiska monstren och hjältarna universumet är känt för. Det har fått flera betydande uppdateringar under året och avslutat i sin bästa form med mängder av innehåll. Expansioner till kartan, ny spelmekanik, nya legendariska hjältar och stora uppgraderingar av gammalt innehåll. Creative Assembly har kontinuerligt utvecklat nytt innehåll för detta spel både gratis och betalt de senaste åren. Dessa tillägg har varit betydande för att återuppväcka intresset för flera av de berörda fraktionerna, göra kampanjerna mer intressanta och få mindre fungerande fraktioner att spela bra. Även om det är vanligt att stötta sina spel under många år har Creative Assembly gått bortom vad som är normalt för deras egna titlar. De två senaste tilläggspaketen har hjälpt till att avsluta titelns livscykel inför den tredje och avslutande delen i trilogin med värdighet. Vi på Gamereactor ansåg däremot att det fanns några titlar som når högre i denna kategori därför landar det bara på en fjärde plats.

Årets mest förbättrade 2021

(3) Flight Simulator 2020
Var ska vi börja med denna fantastiska simulering. Vi på Gamereactor bestämde oss för att detta var årets spel 2020 tack vare en fantastisk visuell upplevelse som imponerade med spännande ny teknologi. Det erbjöd både ett djup, mängder med anpassningar för att göra både piloten och nybörjarens upplevelse så bra som möjligt. Att med ett knapptryck kunna flyga vart vi ville på jorden inklusive Sverige är och förblir en höjdpunkt. Under 2021 har denna upplevelse blivit ännu bättre med alla "World Uppdates" som innebär att utvecklaren valt en region att förbättra. Flera länder har fått nya landmärken, mer detaljrika och finare städer plus en massa annat som gjort upplevelsen ännu mer spännande. En av våra favorituppdateringar gjorde våra nordiska länder finare att resa över. Vi beslutade därför att Flight Simulator 2020 hamnar på årets tredje plats i kategorin mest förbättrade.

Årets mest förbättrade 2021
Detta är en annons:

(2) No Man's Sky
Vi minns väl alla hur No Man's Sky var i början när det kom för lite över fem år sedan. Det var tekniskt ganska väl utfört och möjligheterna närmast oändliga, Hello Games lovade guld och gröna skogar men det vi fick var i stället en synnerligen repetitiv soppa och sågningarna lät inte vänta på sig. Var det befogat? Utan minsta tvekan men det har som sagt gått fem år sedan dess och Hello Games har verkligen återupprättat sig själva sedan den tämligen misslyckade lanseringen. De har sedan dess uppdaterat spelet frekvent och hela tiden lagt till ny funktionalitet, något som gjort att idag är det faktiskt ett riktigt bra spel med massor och åter massor av variation. Senaste uppdateringen kom så sent som i oktober och fler lär vara att vänta. No Man's Sky är ett utmärkt exempel på hur man gör om och gör rätt och hur man hanterar kritik den kritik man får emot sig, något som ett flertal andra i branschen kan lära sig ett och annat av.

Årets mest förbättrade 2021

Årets mest förbättrade spel 2021:
(1) Automobilista 2
Många spel från 2019 och 2020 fick fina uppdateringar under 2021 och blev således förbättrade, i stort sett överallt. Inget genomgick den helrenoveringen som racingsimulatorn Automobilista 2 gjorde, och det säger vi alltså inte enbart för att vår käre chefredaktör är en fanatisk torsk när det gäller denna genre i allmänhet och det här spelet i synnerhet. Automobilista 2 gick från ett Project Cars 2-baserat ("Madness Engine") dussinspel med snygg grafik och stundtals ytterst tveksam bilfysik till genrens kanske mest attraktiva helhetspaket över en natt när det i början av sommaren uppdateras med närmare 14 GB av renodlad mumma. Grafiken förbättrades precis som ljudet och presentationen. Banorna blev fler, bilarna likaså och fysiken (framförallt) helrenoverades. Borta var den där skumpande hoppi-tossa-stilen från Project Cars 2 samt den oregelbundet kalkylerade fysiken gällande däckens glidvinkel, in kom Reizas egna uträkningar baserade på en fysisk däckmodell och i kombination med genrens överlägset bästa force feedback, trippelskärmsstöd och motion-telemetri anser vi detta vara 2021 års mest förbättrade spel.

Missa inte de andra kategorierna:
Årets spel 2021
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021
Årets karaktär 2021
Årets överraskning 2021
Årets besvikelse 2021
Årets teknik 2021



Loading next content