Svenska
Gamereactor
nyheter
Fantasian

Apple Arcade-exklusiva Fantasian ser ut att komma till PC

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hironobu Sakaguchi är mannen bakom Fantasian, för er som inte vet så är det han som är hjärnan bakom Final Fantasy men jobbar sedan 2004 i studion Mistwalker som han själv även grundat. Ett av de spel som Mistwalker då släppt sedan dess är det ännu Apple Arcade-exklusiva Fantasian, som är ganska udda och unikt. Istället för att använda sig av miljöer renderade av datorn så har istället 160 helt handgjorda dioraman fotats och skannats in som man då sedan får ta sig runt med sin karaktär och även strida mot en del fiender som dyker upp längs vägen.

Sedan släppet 2021 har det alltså varit exklusivt till Apple Arcade men nu verkar det som att det kan bli ändring på detta, Twittraren Knoebel har nämligen upptäckt att en testversion av spelet lagts till i Steams databas. Det bör rimligtvis tyda på att det kommer till PC, men som alltid inväntar vi en officiell bekräftelse innan vi ropar hej.

Här kan du läsa vår recension!

Fantasian
Urtjusigt!

Relaterade texter

FantasianScore

Fantasian

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

24 år efter att han trollbands av Final Fantasy VII har chefredaktör Hegevall återvänt till genren han älskar att hata. Hironobu Sakaguchis sista rollspel är släppt, här kommer Gamereactors recension...Loading next content