Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Apex Legends

Apex Legends - Season 3

Vi har provspelat Season 3 av Apex Legends, här är alla våra intryck...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Det har varit en maffig resa för Apex Legends. När året började existerade det inte ens, och efter en överraskningslansering i februari har det snabbt klättrat och blivit en av de verkliga giganterna i battle royale-genren. Igår var det äntligen dags för Season 3, Meltdown, och vi fick nyligen chansen att prova på detta i Los Angeles, där vi spelade i flera timmar. Och vi kan meddela att det finns mycket att berätta, då Respawn slår på stort, denna gång.

Själva dragplåstret i Meltdown är nya banan World's Edge. Efter att ha besökt den och utforskat grundligt, kan jag meddela att det finns mycket att upptäcka och se, även om vana Apex-spelare inte lär ha några problem att köra sina befintliga strategier även här. Det handlar alltså inte om någon övergripande förändring av det spelsystem vi lärt oss älska, men väl en skön mix av urbant byggande på höjden och naturområden.

Med detta sagt finns ändå några extra intressanta detaljer att hålla koll på. Respawns project lead, Drew McCoy, berättade för mig att målsättningen har varit att skapa strider från längre håll. Därför finns stora öppna ytor som prickskyttar kan nyttja. Eftersom det alltså även finns rejäla höjder denna gång i form av skyskrapor, kommer spelarna kunna se betydligt längre och att vistas ut på fält är alltså.

Detta är en annons:

Utöver detta kan vi även se fram emot nya typer av omgivningar som står bjärt i kontrast till varandra, nämligen flytande lava och frusen tundra. I sistnämnda området finns ett stort torn i mitten, och det kör även ett loot-späckat tåg runt om på banan som kryddar striderna ytterligare. Varje match jag spelade hade folk som satsade allt på att direkt försöka komma åt tåget. Annars hittar du allt du väntar dig här, från linbanor till ballonger, loot-fyllda rum, lådor med föremål och så vidare. Den nya banan skänker helt enkelt trevlig fräschör samtidigt som tunnel med ett mystiskt, låst valv skänker lite extra spänning.

Apex Legends
En ny bana med både het lava och iskall tundra.

I Meltdown medföljer även Crypto, en ny Legend som påminner om Bloodhound på det viset att han är inriktad på att att scouta och upptäcka saker. Hans LB-förmåga (jag spelade med en Xbox One-handkontroll på PC) skickar ut en drönare med kamerafunktioner som automatiskt upptäcker öppna dörrar samt ser fiender på långt håll. Ett klockrent verktyg för att hålla sig utom fara. Drönaren låter dock och lämnar ett grönt spår efter sig, så andra spelare lär upptäcka den och kan skjuta ner den, även om den är svår att pricka. Om den förstörs, dröjer det länge innan du kan använda den nästa gång, och du bör kalla hem den när den inte används för att undvika att den får agera måltavla.

Drönaren har dessutom förmågan att kunna hacka dörrar på avstånd och när din Ultimate är redo kan du skicka ut en EMP som förvirrar och paralyserar fiender. Kort sagt ett klockrent verktyg när du vill slå ut någon. EMP kan även användas för att desarmera fällor. Som om inte detta vore nog, har Crypto dessutom flera riktigt läckra skins att låsa upp, något jag noterade på testkontot som hade halvt obegränsat med resurser Bland annat kan du ekipera honom som en yakuza-boss, använda diverse käcka masker och ett rörligt kamouflage. Kort sagt värd att utforska närmare.

Detta är en annons:
Apex Legends
Crypto gör entré i Season 3.

En annan Season 3-nyhet är Charge Rifle (säkerligen bekant för Titanfall-fansen), ett vapen som McCoy beskrev som en mix av Quakes Lightning Gun och Halo-universumets Spartan Laser. Det är dock inte så kraftfullt som namnet kanske antyder, så räkna inte med att one-shotta motståndare, men det är en intressant puffra ändå som delar ut skada på ett unikt sätt i spelet.

Dess primära funktion är att använda det på långt håll, och det finns flera sikten att tillgå. Att få till en perfekt fullträff kräver dock en hel del skicklighet eftersom det måste laddas upp innan full styrka uppnås. Därmed går det knappt alls att användas i närstrid, då fienden hinner attackera dig friskt medan du laddar upp krutpåken. Men om du kan traktera den, tror jag att det kan bli en favorit.

Detta är de största nyheterna i Season 3, men det finns även annat. Ranked Season 2 är nämligen också på väg, och sänker alla spelare med 1,5 tiers. McCoy berättade även att det är straff för avhopp under matcherna på gång, där det blir avstängning fem minuter första gången man lämnar och där detta ökas på kontinuerligt om man sedan fortsätter. På detta sätt hoppas de att tävlingselementet ska bli mer seriöst..

I presentationen för Meltdown fick jag även en genomgång av de planerade balanseringarna. Även om jag inte tycker det känns värt att gå in i detalj på allt, så vill jag nämna att G7 Scout ska göra mer skada, Hemlok liksaså, Mozambique får bättre spridning och rekyl, L-Star kan se fram emot förbättrad rekyl samt projektilstorlek samt justeringar för hagelbrakare och prickskyttegevär. R99 försämras dock (det utökade magasinet och rekylen), liksom Prowler, Longbow DMR, Hemlok (skjuter långsammare) och skadan från L-Star.

Bland Legends kommer Gibraltar få förbättringar till både Domeshield och Bombardment, samt att Eye of the Allfather och Beast of the Hunt buffas för Bloodhound. Bangalores Rolling Thunder har också förbättrats medan Wraiths Dimensional Rift försämras tillsammans med Pathfinders Grapple och linbanan.

Kort sagt finns mycket nytt att upptäcka i Season 3 - där vi även kan se fram emot något Halloween-relaterat - och Meltdown som erbjuder något för både nytillkomna och fans samt de som varit med från början. Att det även görs satsningar på rankat spelande uppskattas såklart med och nu börjar det på allvar märkas att Apex Legends är byggt för att ha en stabil grund. Kort sagt är detta ett spel som kommer hänga med länge, och det tackar jag för.

HQ

Relaterade texter

Apex LegendsScore

Apex Legends

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kim "Battle Royale-kungen" Orremark har spelat hundratals matcher i Respawns nysläppta gratisspel, här kommer betyget...Loading next content