Svenska
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Angry Birds dyker upp i Minecraft i ny DLC

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mojang är inte främmande för att slänga in andra franchiser i sin sandlåda. Sedan släppet 2011 så har vi stött på både Sonic, Roblox och till och med PUBG. Nu har den Microsoft-ägda studion och Rovio Entertainment slagit sina påsar ihop för att snickra ihop ett DLC-pack med spelvärldens mest populära fåglar. Angry Birds är med sina 200 miljoner aktiva spelare ett av tidernas mest populära mobilspel och nu dyker de alltså upp i ett av tidernas mest sålda spel.

I Minecraft Angry Birds DLC får man spela som Red, den röda fågeln och den huvudsakliga protagonisten i franchisen och den som har spelat Angry Birds vet förstås att det är grisarna som ständigt förstör fåglarnas bekymmersfria tillvaro. Så även denna gång. Svinen har både stulit ägg och rövat bort andra fåglar och det är nu upp till Red att styra upp det hela. På vägen kommer man att kunna låsa upp bekanta allierade fjäderfän, som Bomb, Chuck och Stella. Dessa kommer sedan att kunna bistå i slutstriden med Pig King.

I DLC:n som nu finns att låsa upp på Minecraft Marketplace så ingår det också ett "Classic Mode", vilket är originalspelet i 3D. Det som en gång i tiden gjorde Angry Birds populärt, där man med katapult skjuter fåglar in i torn av grisar för att samla poäng. 10 extra skins och lite annat smått och gott ingår också i paketeringen och precis som för tidigare DLC:er så är denna enbart tillgänglig för Bedrock Edition av Minecraft.

Minecraft

Relaterade texter

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

När Minecraft äntligen når Xbox 360 lämnar det en hel del frågetecken efter sig. Oskar har huggit, byggt, överlevt sin första natt och berättar vad den här versionen har att erbjuda...

MinecraftScore

Minecraft

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Minecraft har lämnat betastadiet och är äntligen släppt på riktigt. Hur bra är egentligen det svenska underspelet? Jesper Karlsson har testat grundligt och satt sitt betyg...Loading next content