Svenska
Gamereactor
lifestyle

Amazon testar humanoida robotar i sina lager

Dessa giriga arbetare behöver inga toalettpauser eller tid för att tänka fritt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Amazon visar de senaste tecknen på sin automatisering när de testar nya humanoida robotar i sina amerikanska lager.

Dessa robotar kommer enligt uppgift att frigöra anställda för att bättre kunna leverera till kunderna, men vi vet alla att detta är på väg mot robotar som så småningom gör jobb som kunde ha utförts av en person. En facklig talesperson sa till BBC att "Amazons automatisering är en kapplöpning mot förlorade jobb. Vi har redan sett hundratals jobb försvinna till den i logistikcenter."

Å andra sidan hävdar Amazon att de faktiskt kan skapa jobb med dessa nya robotar och hävdar att de har skapat hundratusentals nya jobb. "Detta inkluderar 700 kategorier av nya jobbtyper, i kvalificerade roller, som inte fanns inom företaget tidigare", enligt teknikjätten.

Robotarna i sig är ganska intressanta. De går på ben, snarare än att använda hjul, och har armar för att plocka upp och bära paket. För tillfället är roboten bara ett experiment för att se om den kan arbeta med mänskliga kollegor. Det är tydligt att Amazon vill använda mer automatisering i framtiden, som vi rapporterade igår kommer de att ta tillbaka automatiserade leveransdrönare.

Detta är en annons:

Vad tror du? Ska fler robotar användas i vår vardag?

Amazon testar humanoida robotar i sina lager


Loading next content