Svenska
Gamereactor
artiklar
FIFA 18

Allt du behöver veta om FIFA 18

Vilka nyheter finns det egentligen i årets upplaga av FIFA 18? Vi har gjort en djupdykning i karriärläget, bland olika utgåvor och mycket annat för att berätta... allt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

FIFA 18 släpps den 29 september och nu först börjar de slutgiltiga detaljerna för årets största sportspelsläpp falla på plats. EA själva menar att FIFA 17 var något av en övergångstitel eftersom det var första gången Frostbite-grafikmotorn användes till spelet, och nu har man därför all nödvändigt erfarenhet. Vi tänkte därför nu berätta allt du behöver veta, med brasklappen att en del bara gäller versionerna till PC, Playstation 4 och Xbox One.

FIFA 18 kommer säljas i tre olika utgåvor:
- Standard Edition: Här ingår spelet, ett lån av Cristiano Ronaldo i fem FUT-matcher, fem Premium Jumbo Gold-paket (ett per vecka i över fem veckor) samt åtta FUT Special Edition-kit.
- Cristiano Ronaldo Edition: Utöver spelet får du sätta igång tre dagar före alla andra, ett lån av Cristiano Ronaldo i fem FUT-matcher, 20 Premium Jumbo Gold-paket (ett per vecka i över 20 veckor) samt åtta FUT Special Edition-kit.
- Icon Edition: Utöver spelet får du sätta igång tre dagar före alla andra, ett lån av Icon Ronaldo Nazário i fem FUT-matcher, 40 Premium Jumbo Gold-paket (två per vecka i över 20 veckor), 20 spelarpaket från veckans lag (ett TOTW-spelarlån i över 20 veckor) samt åtta FUT Special Edition-kit.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18
Detta är en annons:

"Powered by Cristiano Ronaldo"
Den portugisiska Real Madrid-stjärnan pryder omslaget till FIFA 18, men hans deltagande är inte begränsat till bollsparkande och marknadsföring. Fjolårets vinnare av Ballon d'Or, Cristiano Ronaldo, har själv deltagit i EA Sports motion capture-arbete vilket enligt studion har bidragit till ett mer smidigt rörelsemönster, bättre spelarrespons och acceleration.

Cristiano Ronaldo är dessutom en av stjärnorna i Journey-läget och kommer där ha direktkontakt med Alex Hunter.

The Journey: Säsong två
FIFA:s första storyläge, The Journey, blev väldigt populärt i FIFA 17 och i år får vi chansen att fortsätta Alex Hunters saga med en andra säsong av hans karriär. Efter att ha nått framgångar i Premier League är Alex Hunter nu redo att flytta till andra ligor för att pröva lyckan. Inte alla klubbar kommer vara tillgängliga, men några av de tillgängliga lagen är Real Madrid, Atletico Madrid, Paris Saint Germain och LA Galaxy.

Filmiska mellansekvenser utlovas, framtagna med Frostbite-grafikmotorn och som spelare kommer du få interagera med flera olika karaktärer. De största rollerna kommer spelas av kända skådespelare såsom Alex agent, men även riktiga spelare och coacher kommer vara med och spela sig själva. Det inkluderar Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Thierry Henry, Dele Alli, Rio Ferdinand, Thomas Müller och James Harden.

Detta är en annons:

The Journey har nu också flera nya valmöjligheter, inklusive kortsiktiga mål, möjligheten att spela mindre kapitel med andra karaktärer, mer inställningar kring Hunter och även möjlighet att spela co-op på två personer.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

FIFA Ultimate Team Mode
FIFA:s mest populära spelläge är givetvis tillbaka även i detta spel och finns med i samtliga versioner, inklusive Switch. En av de viktigaste nyheterna är introduktionen av Icons (ikoner), klassiska spelare du kan få till ditt FUT-lag. Detta har funnits en längre tid till Xbox-konsolerna men nu är det alltså tillgängligt för alla. Det finns dessutom olika versioner av ikonerna med varierande förmågor och utseendet beroende på aktuell era. Maradona, Michael Owen, Ronaldo, Pele, Ronaldinho och Rio Ferdinand finns bland dessa ikoniska spelare.

En annan kul grej är Squad Battles-läget, ett singleplayertillägg. Här kan du utmana andra spelares lag (kontrollerade av artificiell intelligens), däribland sådana skapade av riktiga fotbolls- och FIFA-proffs.

Karriärläge
Ett av FIFA:s äldsta spellägen är fortfarande ett av de populäraste, men det har gjorts många förändringar till denna version. Den mest uppenbara har att göra med Frostbite-grafikmotorn som möjliggör för EA att visa filmiska sekvenser där vissa är interaktiva.

Under förhandlingar kring speltransferreringar får du nu delta i en sekvens med klubb-coacher, agenter och spelare. Du kan komma med erbjudanden, ge motförslag och förhandla värden och klausuler - inklusive eventuella releaser. Andra karriärmoment som att anställa spelare, dela ut pris för bästa lirare, vinnande av titlar och liknande är också sådant som visas som filmsekvens.

En viktig del är också hur du tar hand om dina unga förmågor, i synnerhet gällande träning. FIFA 18 har över 15 nya Skill Games som låter dig träna inför karriärläget och du kan skapa specifika program för individuella spelare eller hela grupper (som försvarare).

FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18

Ny atmosfär på arenorna
FIFA 18 kommer har flera nya arenor, men det viktigaste är att de med Frostbite ser mer realistiska ut än tidigare och levererar en mer dynamisk atmosfär. Flera nya element finns nu inkluderade för att bättre simulera hur det brukar se ut med ambulans till fansens beteende.

Supporters har nu också flera sätt att fira värdefulla mål på med massor av effekter och koreografier, vilka dessutom är specifika för olika regioner. I Argentina kan du exempelvis få se banér, flaggor och facklor, något som helst saknas i England. Även under matcherna är interaktionen med publiken bättre vilka klappar och sjunger vid rätt tillfällen. De allra viktigaste matcherna såsom derbyn eller klassiska möten kommer dessutom ha en speciell atmosfär både innan och efter - samt såklart under det att det spelas.

Real Player Motion Technology
Enligt EA Sports används något de kallar Real Player Motion Technology som de menar ger det största innovativa klivet i i spelserien hittills. Och vad det betyder kan man såklart diskutera, men vi ska bland annat kunna räkna med mer dynamiska och personliga animationer för att lättare skilja spelare från varandra samt att de nu nyttjar sina favorit-moves.

Dribblandet har också setts över och har fått massor av nya animationer samt, som ovan nämnt, motion capture från stjärnor som Ronaldo. Utöver de trick du kan göra med högra analogspaken har det rent naturliga dribblandet också förbättrats så du enklare kan justera riktning och fart. Spelarattribut som höjd, vikt, dribblingsförmåga och annat kommer dessutom påverka spelaranimationerna.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Switch-versionen
FIFA kommer nu även till Nintendo Switch, en unik version. FIFA till Switch kör inte Frostbite-grafikmotorn och saknar en del av de funktioner vi hittar till PC, Playstation 4 och Xbox One. The Journey, den nya stadiumatmosfären och de cinematiska sekvenserna i karriärläget är sådant som inte finns med till Nintendo Switch (eller för den delen Playstation 3 och Xbox 360).

Men det betyder inte att det är något slsrv eller lathet bakom detta. Tvärtom, vi har provspelat och det flyter väldigt bra till Switch och trots allt finns de mesta spelrelaterade nya funktionerna med. Dessutom finns karriärläge och FIFA Ultimate Team samt funktioner som drar nytta av konsolens unika egenskaper. FIFA 18 körs dessutom i 1080p när enehetn ligger i dockan och 720p bärbart - alltid i stabila 60 bilder per sekund.

FIFA 18 släpps den 29 september till PC, Playstation 3 och 4, Switch samt Xbox 360 och Xbox One.Här nedan kan du se två intervjuer med utvecklarna.

Nintendo Switch-intervju

HQ

Samuel Rivera Silva-intervju

HQ
FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Relaterade texter

1
Mesut Özil startar eget FIFA-esportlag

Mesut Özil startar eget FIFA-esportlag

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

Det är allmänt känt att flera stora fotbollsspelare själva tycker om FIFA och/eller PES, detta medan Fortnite föredras av bland annat Antoine Griezmann och Dele Alli. Nu...

FIFA 18 fick rätt om VM-vinnarna

FIFA 18 fick rätt om VM-vinnarna

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Redan i maj kunde EA avslöja att Frankrike vinner fotbolls-VM via en simulering av mästerskapet i FIFA 18. Igår spelades som bekant VM-finalen och mycket riktigt blev det...

0
GRTV sparkar boll i FIFA 18 World Cup

GRTV sparkar boll i FIFA 18 World Cup

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Varje veckodag (och ibland helger, men bara om vi känner oss givmilda och arbetstokiga) sänder vi klockan 16:00 något som sedan 2014 har kallats för Gamereactor Live....



Loading next content