Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Adidas ZNE 01 ANC

Adidas slungar sig in i in ear-träsket med de 2000 kronor dyra sportlurarna ZNE och Petter har krupit runt på gymmet med dessa i öronen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Alla och hans mosters moster ska tillverka sina egna Bluetooth-baserade in ear-lurar idag med aktiv brusreducering. Mängden modeller som ligger och skvalpar på butikshyllorna börjar bli i det närmaste bisarr och den senaste modellen som blivit hitskickade är Adidas egna sportlurar ZNE 01 ANC som jag burit runt på den gångna veckan.

HQ
Adidas Z.N.E. 01 ANC
vattentåliga och tuffa men särskilt snygga? Inte direkt...

I vanlig ordning vill jag inleda med att prata lite om designen som är både självklar, och en smula märklig. ZNE 01 har en typisk stjälk, men den sitter placerad på ett sätt som gör att den sticker framåt mot nederdelen av tinningen snarare än nedåt, som den stjälk som Airpods en gång i tiden introducerade. Designan på ZNE 01 hindrar dem dock inte från att sitta superfint i mina öron, vilket de gör. Passformen är strålande och det faktum att snäckorna är täckta av ett material som har en spräcklig, aningen mjuk plastyta gör att de fastnar ytterligare. Tanken från Adidas håll är naturligtvis att du ska löpträna, gå på gymmet eller cykla med dessa i öronen och just därför måste de såklart sitta bra i öronen, vilket de gör. ZNE 01 är även vattentåliga enligt certifieringen IPX5 och de känns tåliga, stryktåligt tuffa.

Adidas Z.N.E. 01 ANC
Batteritiden och brusreduceringen är inte särskilt bra.

Den aktiva brusreduceringen i dessa lurar är sämst i klassen, dock. Tyvärr. Ärligt talat har jag svårt att avgöra om ANC-funktionen arbetar eller inte när jag använder dessa snäckor, vilket på alla tänkbara sätt och vis rimmar på betyget "underkänt" för brusreduceringen i sig. transparens-läget "Awareness mode" är inte heller bra och batteritiden är kass på cirka fyra timmar per laddning. När det idag finns konkurrenter till samma pris som erbjuder strålande ANC samt batteritid på tio timmar per laddning blir det givetvis svårt för Adidas att hävda sig här. Det finns även bekymmer med samtalskvaliteten som är minst sagt burkigt ihålig samt att touch-kontrollerna fungerar hjälpligt, som bäst. Det saknas känslighet på snäckornas utsida vilket gör att man gissar, för det mesta, när man försöker byta låt eller höja volymen.

Detta är en annons:
Adidas Z.N.E. 01 ANC
Köp Jabra Elite 7 Active istället.

Det som däremot är bra är ljudkvaliteten. Adidas ZNE 01 ANC låter bra. Det finns gott om bas här, mellanregistret är tight och framhävt och diskanten är rapp med god artikulation och fin separation utan att för den skull kunna tävla med exempelvis Jabra Elite 7 Pro, JBL Reflect Pro eller Google Buds Pro. Det känns lite tunt ibland och ljudet engagerar inte riktigt under längre sessioner. Adidas har en del arbete kvar här om de ska kunna tävla med konkurrenterna just nu. De behöver styra upp sin brusreducering, skaffa bättre mikrofoner, bättre touch-gensvar, bättre batterier och sänka priset.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Trevlig ljudbild som inte når upp till de vassaste konkurrenterna, små och smidiga
-
Ljudet engagerar som de bästa lurarna i klassen, kass batteritid, kass brusreducering, kass samtalskvalitet
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Adidas ZNE 01 ANC

Adidas ZNE 01 ANC

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Adidas slungar sig in i in ear-träsket med de 2000 kronor dyra sportlurarna ZNE och Petter har krupit runt på gymmet med dessa i öronen...



Loading next content