Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Acer Nitro 50

Petter har delat ut betyg till en klart mer blygsam spelburk som inte tömmar sparkontot...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns, som du såklart vet, mängder och åter mängder av snordyra, färdigbyggda kvalitets-datorer från gamingmärken som Alienware Omen by HP, predator by Asus och Lenovo/MSI/Corsair som naturligtvis är alldeles perfekt för den som inte är en kretstörstande moderkorts-Magnus och vill pillskruva ihop sin egen dator. Vi här på Gamereactor har testat flera av dem bara under det senaste halvåret och för det mesta är de riktigt bra. Lite för dyra, alltid, men bra. Genomgående. Acer har dock satsat lite annorlunda på slutet och har pushat rätt hårt för Nitro-serien där datorerna är svagare, mindre, mer kompakta och framförallt mycket billigare. Under den gångna månaden har jag levt tillsammans med Nitro 50 och jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte var nöjd.

HQ

Nitro 50-600 (som är den fullständiga beteckningen på just denna modell - det finns flera) innehåller en Intel Icore i7-8700-processor med sex kärnor på 3,20 GHz, 8 GB arbetsminne (med plats för maximalt 64 GB), en ATA-drive på 1TB, åtta stycken USB-portar, en HDMI-port och en Nvidia Geforce GTX 1060. Inget prestandamonster, som sagt. Men klart dugligt för den som inte vill punga ut 25 000 spänn för att kunna brassa upp Battlefield V i maxupplösning med exakt allt uppdundrat på max.

Designen är som sagt superkompakt och burken är endast 33 centimeter hög och 16 centimeter tjock. En liten parvel, med andra ord. Acer har tonat ned den väldigt aggressiva Predator-designen en smula och gett Nitro-serien ett aningen mer sobert och försiktigt intryck, men det handlar fortfarande om ett tvärsnitt av glansigt röda detaljer och svart plast med ett borstad alu-utseende. Den ser helt okej ut. Inget som jag skulle vilja ställa på skrivbordet och skryta med, direkt, men snyggare än många andra burkar i denna kategori av PC-datorer.

Acer Nitro 50
Designen är inte alls lika "vild" somn Acers Predator-serie, men fortfarande röd/svart som de flesta produkter i denna särskilda kategori av PC-burkar.

När det gäller chassit i sig och möjligheten att uppgradera och skifta komponenter så är det en baggis att lyfta bort sidopanelen för att komma åt minnena, grafikkortet och resten av prylarna. Det ska dock sägas att insidan är väldigt packad med tanke på hur kompakt detta lill-chassi verkligen är och om du avser att pula in en massa andra komponenter är detta inte riktigt datorn för dig. Trångt, skulle jag nog kalla det.

Detta är en annons:

När man väl dundrar igång grafikkrävande spel och mosar på med ordentligt med effekter och upplösning märks det såklart ganska tydligt att den svaga länken här stavas GTX 1060 som är ett ganska svagt kort, inte minst med tanke på att flertalet andra färdiga gamingburkar huserar ett 1080. Processorn här är väldigt rapp, dock, medan 8 GB arbetsminne är lite för snålt tilltaget. Det går dock utmärkt att lägga sig i mitten av inställningarna i spel som Battlefield V samt Apex Legends och skrämma upp skärmuppdateringen i 80 bilder per sekund.

Acer Nitro 50 är en trevlig dator för en ytterst vettig peng. Visst, jag hade velat se mer arbetsminne och ett 1070-kort i denna lösning men för 8000 kronor går det inte begära mer än det som här erbjuds och det är en stabil, väl fungerande, rimlig dator för spelaren med begränsad budget.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Kompakt och välbyggd, rapp processor, trevlig design, enkel att öppna och uppgradera
-
Lite för lite arbetsminne, saknar riktig SSD-disk
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Acer Nitro 50

Acer Nitro 50

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har delat ut betyg till en klart mer blygsam spelburk som inte tömmar sparkontot...



Loading next content