Svenska
Gamereactor
nyheter
Monster Hunter: World

80% av Capcoms spelförsäljning är nu digital

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsoft har redan släppt en skivlös Xbox One och ryktas göra detsamma med Xbox Series X. Sony å sin sida har redan bekräftat att de har en heldigital Playstation 5 vid lanseringen. Och för dig som följer Gamereactor, kommer det väl knappast som någon nyhet att försäljningen av digitala spel ökat något enormt senaste tiden.

Nu har Capcom delat med sig av data kring detta, och de berättar att svindlande 80% av deras försäljning idag är digital, och att detta dessutom väntas växa till 90% inom kort. De är själva förvånade över ökningen och hade trott på 75% (ifjol vid samma tidpunkt låg det på 53%).

Capcom kommer såklart anpassa sig efter denna nya verklighet och därmed satsa ännu hårdare på digital försäljning, och företaget skriver:

"We aim to continue expanding our business performance by maximizing the benefits of digital sales, which include being able to provide our content both for longer periods of time and throughout the world."

Med siffror på 80-90%, närmare vi oss rimligen den gräns där vi inte kan räkna med att alla spel längre får fysiska släpps. Vad tror och tycker du om detta?

Monster Hunter: World

Tack Gamespot

Relaterade texter

Monster Hunter: WorldScore

Monster Hunter: World

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Årets första storspel kom tidigt. Kan Monster Hunter: World bli det spelet som äntligen gör att serien får fotfäste i västvärlden på riktigt? Kim har jagat monster i timmar...Loading next content