Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lies of P

5 snabba: Lies of P

Vi har inte fått se mycket alls av Lies of P innan årets Gamescom som äntligen gav oss en ordentlig titt på spelet. Här är allt du behöver veta om det...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag har fortfarande inte riktigt fått grepp om vad Lies of P är för sorts spel - berätta mer!
Självklart! Er önskan är min lag. Ingen har väl knappast missat ''soulslike''-genren. Det vill säga spel som delar många likheter med Dark Souls, Bloodborne och Demon's Souls. Med andra ord sadistiskt svåra spel som verkligen testar spelarens tålamod och impulser att vilja skrika åt TV:n och slänga handkontrollen rakt igenom den. Lies of P är precis detta där du spelar som självaste Pinocchio på ett sätt som vi aldrig sett honom tidigare. Pinocchio vaknar upp i en övergiven tågstation och har ingen aning om hur han hamnade där. Det enda han vet är att han måste söka upp en man vid namn Geppetto (som han inte heller känner till). Men vägen dit kryllar av blodtörstiga och galna kreaturer som som vill slita dig i stycken. Om man avskyr spel där man dör om och om igen är Lies of P kanske inte något för dig, men om man gillar en utmaning och en (förhoppningsvis) spännande värld att upptäcka - då ser Lies of P ut att bli något alldeles extra.

Lies of P
Pinocchio ser inte ut som en docka i spelet.

Okej, men Elden Ring var ju helt otroligt så nu är jag nyfiken - när släpps det?
Vi håller med. Elden Ring var ett makalöst bra spel och vi håller tummarna för att Lies of P levererar stenhårt. Tyvärr får vi ha lite is i magen då spelet inte kommer att släppas i år. Round 8 Studio, spelets utvecklare, har ännu inte sagt när exakt som spelet landar på spelhyllorna i diverse affärer, men vi har åtminstone ett hum om när det är dags. De har nämligen berättat att de planerar för en lansering nästa år men om det innebär först halvan av året eller den andra - det återstår helt enkelt att se. Vi hoppas bara att vi inte behöver vänta alltför länge och att vi slipper tråkiga förseningar. Spelare som prenumerera på Xbox Games Pass kan i vilket fall som helst glädja sig över att Lies of P kommer att släppas direkt på tjänsten.

Phew! Jag är inte färdig med Elden Ring än så då hinner jag ju spela det innan det är dags. Hur kommer det skilja sig från From Softwares spel då?
Vi kan definitivt räkna med att Lies of P kommer att dela många likheter med From Softwares titlar, och kanske inte skilja sig särskilt mycket egentligen. Striderna lär exempelvis vara lika oförlåtande som i Elden Ring och spelvärlden krylla av hemligheter såsom frivilliga bossar och svårupptäckta vapen. Men på tal om vapen så har utvecklarna redan avslöjat att det kommer bjussas på hela 30 olika vapentyper vilket låter som att det kommer finnas möjlighet till stort experimenterande. Kanske ännu bredare än vi sett tidigare i ett liknande spel? Lögner lär, som man kanske hade kunnat lista ut, spela stor roll i Lies of P. Varje gång du ljuger kommer du att tjäna så kallade Humanity Points vilket kommer påverka spelets narrativ. Beroende på hur många Humanity Points du har kommer spelets slut nämligen att variera från spelare till spelare. Ljuger du för olika NPC:s kommer det också att ha påverkan på interaktionen så lögner spelar onekligen en stor roll i Lies of P. Spännande va?

Detta är en annons:
Lies of P
Spelvärlden ser oerhört ruskig ut i Lies of P och ser ut att bli en fröjd att upptäcka.

Ja, det låter verkligen spännande. Vilka format släpps spelet till?
Bra fråga! De som fortfarande bara har konsoler från den förra generationen kommer få ytterligare en anledning att införskaffa sig någon av de nyare konsolerna (alternativt satsa på PC-versionen). Lies of P kommer nämligen inte släppas till någon av de äldre konsolerna och det finns heller ingen planerad lansering till Nintendo Switch. Suktar man efter att lira Round 8 Studios brutalt svåra spel är det alltså Playstation 5, Xbox Series S, Xbox Series X eller PC som erbjuds. Med tanke på att det då gått cirka två år sedan de nya konsolerna släpptes är det dock inte så underligt att utvecklarna väljer att enbart satsa på de aktuella spelkonsolerna.

Lies of P
Striderna lär som många säkerligen väntat sig vara vansinnigt svåra.

Okej, bra att veta. Jag har dock missat om det visats upp någonting av spelet. Finns det att spana in på nätet?
Det är helt förståeligt. Det har nog gått under mångas radar. Svaret på den frågan är i alla fall enkel. Ja, det finns trailers att spana in. Spelet har visats upp i små snuttar sedan ett par månader tillbaka men under Gamescom fick vi vår bästa titt på spelet hittills. Då visades nämligen en fem minuter lång trailer upp och IGN har fått chansen att klämma lite på spelet och laddat upp en video som bjuder på över tio minuters rent gameplay. Har du ännu inte spanat in något av spelet så råder vi dig att göra det omedelbart. Det ser riktigt läckert ut!

Detta är en annons:

Relaterade texter

Lies of PScore

Lies of P

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR EU

En makaber tolkning av Pinocchio med en hel del inbakat Bloodborne-DNA är vad som erbjuds när Lies of P äntligen är redo för release...

0
Det är DLC på väg till Lies of P

Det är DLC på väg till Lies of P

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det lätt Bloodborne-liknande Lies of P lanserades förra månaden och gav ett gediget första intryck, med betyget 7/10 i vår recension. Men trots att lanseringen bara var...Loading next content