Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Dustborn

5 Snabba: Dustborn

Dustborn är en historia om vänskap, äventyr, robotar och ordets makt, Niclas har kikat lite närmare på Red Thread Games kommande alster...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Dum fråga kanske men om man nu inte såg Gamescom, vad är Dustborn för typ av spel egentligen?
Absolut ingen dum fråga, Dustborn verkar av allt att döma bli något väldigt intressant och unikt som på rak arm är lite svårt att beskriva, det känns som något vi faktiskt måste uppleva fullt ut. Men hursomhelst så är det stort fokus på berättandet och historien är såklart grundpelaren i detta, men det är också fyllt av action, äventyr, vänskap, hopp, robotar och inte minst ordets makt. Där ska du leda ett gäng utstötta på en roadtrip genom USA och förhoppningsvis överlever ni det hela också. Enligt utvecklaren Red Thread Games så är det här ett spel som du själv styr utgången av till stor del, du kan i princip inte misslyckas. En stor del av grejen är att du spelar det som du vill, att du gör de val du vill göra och det ska då anpassa sig efter dig och låta dig fortsätta på den väg du valt.

Dustborn
Det är stort fokus på dialog och berättande och varje interaktion kan få oanade följder beroende på hur du spelar dina kort.

Det låter helt klart intressant, kan du berätta lite mer om handlingen?
Absolut, trodde aldrig du skulle fråga! Året är 2030 och världen som vi känner den är inte riktigt vad den var. Det är oroligt och USA där alltsammans utspelar sig är ett mycket splittrat land. Du tar dig an rollen som Pax som är en gammal kvacksalvare och utstött av samhället. Pax får i uppdrag att transportera ett mystiskt paket från Pacifica till Nova Scotia men det är inget hon kan göra ensam då det är många som är ute efter henne. Pax behöver därför rekrytera ett starkt team att hjälpa henne längs vägen och här kommer ordets makt in i bilden då ingen är villig att göra detta hursomhelst, det krävs lite övertalning. Oddsen är alltså emot henne från start och som om det inte vore nog så är hon dessutom gravid i fjärde månaden. Det kommer bli en minst sagt fartfylld och farlig resa och utöver fiender längs vägen så gäller det även för henne att få sitt nyligen sammansatta team att samarbeta, vilket inte heller ser ut att bli helt enkelt.

Du nämnde också något om ordets makt, det tolkar jag som att det kommer finnas en hel del dialog samt val och därmed också en hel del olika slut?
Det kommer det att göra och här har utvecklaren Red Thread Games lagt ner en hel del krut. Det finns många sätt du kan påverka en konversation på och det du väljer att göra kommer att i slutändan avgöra hur resan blir. Bland annat så kan du avbryta, hoppa in, eller helt ändra riktning på konversationen och det kommer såklart då ha olika effekt på utgången. Du kan också välja att vara helt passiv och då kommer den du pratar med bara låta mundiarrén flöda på, vilket förstås också kommer påverka i någon utsträckning. Vissa dialogutbyten är också tidsbegränsade och väljer du då att hålla tyst och inte säga ett knyst så kommer den rinna ut i sanden, vilket kan vara både bra och dåligt beroende på den aktuella situationen. Ibland kan din tystnad istället öppna upp lite och generera nya samtalsämnen, men finns det då en tidsbegränsning (kommer att synas i form av ett timglas på de det gäller) så stannar det där eller så fortsätter det helt enkelt utan din medverkan.

Detta är en annons:

Hur du än väljer att föra dina konversationer så kommer det få följder och alternativen har sina för och nackdelar. Det du väljer att säga kommer att påverka vad folk du möter tycker och tänker om dig, ibland kan det rentav påverka vad din karaktär tycker om sig själv. Mycket fokus på dialogen alltså och det ska onekligen bli spännande att se hur detta ter sig när det släpps.

Dustborn
Lite fiender kommer du få banka ner längs vägen också, såklart.

Det låter väldigt ambitiöst måste jag säga, men nog kommer det väl bli en del action också baserat på vad du berättat om handlingen?
Det kommer det absolut att bli, men det blir inte fullt så mycket av den varan och det verkar heller inte som att det kommer bli särskilt svårt när det väl blir läge. Det kommer dock gå att dra upp svårighetsgraden om så önskas om man vill ha lite mer utmaning i action-momenten. Det stora fokuset är dock på upptäckande, mänskliga relationer och berättande så striderna ser till största delen ut att bli mer av en bisyssla. Det betyder dock inte att det kommer att bli tråkigt när det väl blir av.

Okej, då är jag med på noterna, när får vi då ta del av denna av allt att döma episka resa?
Vi har dessvärre inte fått något exakt datum ännu, men om allt går som det ska så behöver vi inte vänta så värst mycket längre. Tidigt 2024 siktar man på och förhoppningsvis får vi ett släppdatum inom kort, vi väntar med spänning!

Detta är en annons:

Relaterade texter

1
5 Snabba: Dustborn

5 Snabba: Dustborn

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Niclas Wallin

Dustborn är en historia om vänskap, äventyr, robotar och ordets makt, Niclas har kikat lite närmare på Red Thread Games kommande alster...Loading next content