Svenska
Gamereactor
förhandstittar
A Plague Tale: Requiem

5 snabba: A Plague Tale: Requiem

I år är det dags för nästa kapitel i Hugo och Amicias liv och Henric har svar på alla era frågor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad handlar A Plague Tale: Requiem om egentligen?
A Plague Tale: Requiem är en uppföljare till spelet A Plague Tale: Innocence som släpptes 2019 och som utspelar sig i medeltidens Frankrike som pesten fått ett järngrepp om. Folk dör som flugor och det hundraåriga kriget pågår mellan Frankrike och Storbritannien. Bland alla dem som lever i landet spelar vi som 15-åriga Amicia de Rune som är dotter i en adelsfamilj. Amicia har även en lillebror, Hugo, som varit sjuk sedan födseln och har därför inte fått lämna hemmet under sitt femåriga liv. Mitt i allt elände pågår den franska inkvisitionen som är ute efter Hugo och avrättar i samband med sökandet barnens föräldrar, och barnen tvingas därför fly. Hugos sjukdom visar sig dock vara något utöver det vanliga och tycks besitta någon sorts övernaturlig kraft som andra vill åt för eget bruk. A Plague Tale: Requiem är en fortsättning på denna resa som låter oss se hur Amicias och Hugos resa fortsätter.

Okej, det där låter ju faktiskt ganska spännande. Hur skiljer det sig från ettan då?
Det är en ganska svår fråga att besvara med tanke på att vi hittills sett ganska lite från uppföljaren, men utifrån det vi har sett går det åtminstone att se ett par skillnader. I ettan var Amicia fortfarande bara ett barn men denna gång verkar hon ha växt till sig lite och kan i och med detta försvara sig något bättre. I A Plague Tale: Innocence var hon utrustad med en slangbella för att distrahera fiender eller skapa en väg ur faran, men i trailern går det att se att hon numera har lagt beslag på ett armborst för att döda fiender som kommer i syskonens väg. Utöver armborstet är hon även utrustad med närstridsvapen vilket indikerar på att stealth fortfarande lär spela en central del i spelet. Jämfört med ettan var Amicia dock oerhört hjälplös men denna gång kan hon försvara sig vilket lär medföra en hel del förändringar i tvåan. Med andra ord kan den som tyckte att ettan blev lite väl enformigt vänta sig ny spelmekanik för att få Requiem att kännas fräscht, snarare än ett identiskt spel.

A Plague Tale: Requiem
Vi räknar med att syskonen de Rune inte lär ha en enkel resa framför sig...

Det låter ju onekligen som att man behöver spela föregångaren först, stämmer det?
Frågar du oss finns det två svar på den frågan, och det skiljer sig lite på vad du vill få ut av spelet. Det ena (lite kortare) svaret är nej, det behöver du inte. Visst, A Plague Tale: Requiem är en uppföljare till A Plague Tale: Innocence men vi är ganska säkra på att de viktigaste delarna av föregångaren kommer att återberättas i uppföljaren och vi ser det inte som särskilt sannolikt att du inte kommer att begripa berättelsens innehåll om du spelar tvåan utan att ha lirat ettan. Det andra (lite längre) svaret är ja, det borde du göra. A Plague Tale: Innocence är ett riktigt bra spel vars berättelse är den absolut starkaste aspekten som verkligen berörde oss och det är därför en av de främsta anledningarna till att vi ser fram emot uppföljaren så mycket. Inte nog med att berättelsen är riktigt bra, är även musiken och grafiken suveräna. Spelet har dessutom blivit uppgraderat på den nya generationens konsoler och gör dem därför ännu snyggare, så vi ser egentligen ingen anledning till att du borde skippa detta mörka, men likväl vackra äventyr. Du får helt enkelt avgöra själv om du har tid och ork att spela igenom Innocence före Requiem, men frågor du oss finns det bara ett självklart val.

Detta är en annons:

Det låter som att jag får spela igenom det då. Jag har dock inte lagt vantarna på en ny konsol än, kommer jag ändå kunna spela uppföljaren på de äldre konsolerna?
Den frågan är lite lättare att besvara, och svaret är ett enkelt nej. A Plague Tale: Innocence går att spela på Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4, Playstation 5, PC och Nintendo Switch. A Plague Tale: Requiem kommer däremot bara att släppas till Playstation 5, Xbox Series X|S, PC och Nintendo Switch. Vill du lira uppföljaren kommer du helt enkelt att behöva skaffa en av de nya konsolerna eller spela det på PC eller Nintendo Switch, om du kanske redan har en bra dator eller Nintendos konsol.

A Plague Tale: Requiem
Utöver berättelsen ser vi verkligen fram emot att spana in grafiken som på förhand ser urläcker ut!

Bra! Då har jag ytterligare en anledning att skaffa någon av de nya konsolerna. När släpps spelet då?
Det gör du helt rätt i, de nya konsolerna är alla suveräna! Du behöver dock inte stressa med att skaffa en för det här spelets skull då vi ännu inte vet när exakt det släpps. Asobo Studios har berättat att spelet kommer att släppas någon gång i år, men när exakt det släpps är för stunden okänt. Frågar du oss så tror vi däremot att det bara är en tidsfråga innan vi vet vilket datum som spelet släpps på. Vi är i vilket fall som helst riktigt peppade så jag hoppas att våra svar gjort dig minst lika peppad!

Relaterade texter

8
A Plague Tale: RequiemScore

A Plague Tale: Requiem

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Hugo och Amicia De Rune återvänder till en ny generation spelkonsoler, och den groteska pesten som följer de båda syskonen i hälarna ser bättre ut än någonsin...



Loading next content